fredag 3 april 2009

Sentier littoral

Idag hade jag inget roligt att göra så jag bestämde mig för att ta en promenad, inte längs strandpromenaden som brukligt utan förbi hamnen. Vägen mot Villefranche s/ Mer och Beaulieu s/Mer är vacker men där har jag redan åkt bus flertalet gånger så jag bestämde mig för att hålla mig i Nice men hitta ngt annat ställe. Sagt och gjort. 
Jag styrde kosan mot Nices hamn och sedan följde jag kustlinjen bort till hamnterminalen där Korsikabåtarna går ifrån. En bit längre österut gick jag igenom en park full med palmer och exotiska växter innan jag hittade en lite, liten skylt med orden "sentier littoral" (lit. Kuststigen) på. Jag tog den lilla fallfärdiga trappan ned på stigen och följde sedan den dramatiska kustlinjen. Klippformationer, böljande vågor och strålande sol gjorde detta till en av de vackraste promenaderna på länge. JAg hittade en liten klippavsats att sitta på och med India Arie i öronen och Medelhavet framför e kan man inte må annat än bra. Efter en bra stund där vandrade jag vidare uppför "berget" och stötte på vackra villor utkastade på klipporna. Snubblade över en busshållplats lägligt då magen började skrika efter mat och nu är jag alltså tillbaka hemma igen. Jag har i vart fall verkligen hitta mitt smultronställe i Nice, än vet jag inte om jag vill dela med mig av det för mina vänner eller hålla på det själv. En sak är säker, jag återvänder snart igen.

Har lyckats vara lite bloggteknisk för en gångs skull. Har också gått med i Twitter (don't ask.) och kan nu uppdatera min status i realtid, och då ska det tydligen ploppa upp här på bloggen också. Precis under rubriken står det "statusuppdateringar". Voilà! 

1 kommentar:

Fille sa...

Vi skall nog allt luska ut vart det där stället är :)