måndag 23 mars 2009

Söndag och Måndag

Igår var det söndagsutflykt till Villefranche-sur-Mer som stod på schemat. Vi stack iväg ett gäng glada svenskar till den pittoreska lilla byn precis vid havet bara en stenkast från Nice.
Byn var hur mysig som helst, trånga gamla gränder, uteserveringar i hamnen och en trevlig liten strand. Vi installerade oss på stranden för lite solning och visst blev man brun. Ett bad hann jag också med, det var uppfriskande kan man säga. Men underbart härligt efteråt. Lunch intogs på en mysig restaurang i byn och chèvresalladen var utomjordisk!
Vissa valde att promenera hemåt men vi var en tapper skara som hellre tog bussen och på vägen spanade vi in vrålåk som körde förbi.

Idag är det måndag och tillika första dagen med engelska kurser. International Accounting (Internationell Redovisning) skulle avklaras i sju och en halv timme under dagen. Vi slapp kontera utan kursen verkar handla om hur man tolkar årsredovisningar, balansräkningar och kassaflödesanalyser. Det var faktiskt, kors i taket, en ganska lättsam och trevlig kurs.
I morgon har vi en lektion i samma ämne och sen är vi lediga hela onsdagen. I morgon kväll ska vi på spansk afton på en bar här i Nice, sangria och buffé utlovas, kommer bli muy bien!

Onsdagen är också de dagen Emma kommer hit! Oj vad kul det kommer bli, jag längtar massor. Vi ska hinna med mycket så det blir ett ganska späckat semesterschema, hoppas hon är redo för det :) 

Välkommen Emma!

2 kommentarer:

Makkan sa...

I gårdagens tidning (måndagens) kunde man läsa på ett hel uppslag i sydsvenskan hur svårt det ekonomiska läget är i frankrike, lät väldigt illa, studenter som slog om maten som andra kastat på gatorna o barnfamiljer som var tvugna att köpa mat som hade paserat bäst före datumet för att de inte hade råd med vanlig mat.

Christoffer Hæger sa...

Oj! du får gärna spara den och ta med den hit om du orkar :) Vore kul att läsa! Själv följer jag slaviskt Aftonbladets "Fattigblogg" om hur det är att leva på socialbidrag, kan jämföras med studentliv, framförallt i främmande EU-land. Allt är så dyrt!