tisdag 9 december 2008

NGO Dinner

NGO-föreläsningen var lika hemsk som vanligt igår. Fruktansvärt tråkig, men jag vaknade till när jag hörde att han berömde den uppsatsen jag lämnade in förra veckan, YES, guldstjärna!
Efter föreläsningen bjöd han med alla studenter på middag på en restaurang här i närheten, YES igen! De flesta professorerna som har lite mindre klasser (vi är ca 15) brukar bjuda ut alla studenter i slutet av terminen. Det är riktigt trevligt att sitta och snacka med varandra och med professorn om vardagliga ting. Pratade till exempel franska med en korean större delen av kvällen då han bott i Paris i tre år så det var en liten uppvärmning inför elddopet Nice. Lite random att träffa en fransktalande korean haha.
Anyway, vi var på ett ställe med galbi-liknande mat, dvs. gigantiska baconskivor som man grillar själv. De hade marinerat köttet i grönt te vilket var mumsfilibabba! Det är hur roligt som helst att observera hur de koreanska studenterna interagerar med sin professor. Det är väldigt formellt och använder sig alltid av högtidsändelsen "-imnik'ka" när de talar med honom. Häller upp dryck med två händer och när de skålar med honom dricker de alltid bortvända från honom som ett tecken på respekt. Alla studenter måste nämligen dricka en shot med sin professor, även det ett tecken på respekt och tillit.

Efter middagen och efter att professorn, efter x antal sojushots och öl, KÖRT hem. Var vi ett gäng som fortsatte vidare till en bar och drack lite öl och lärde känna varandra lite bättre. Jag älskar den här spontana kvällsölen/kvällskaffet med random people då och då. Jätteroligt att knyta kontakter med koreaner och de är alla så trevliga! Tråkigt bara att man får så många vänner så här på slutet innan man ska åka hem, segt. Men Internet är ju en kanonuppfinning som gör att man kan hålla kontakt över gränserna, se vad utvecklingen har gått framåt!

Nu ska jag strax iväg och möta upp finnarna för att sedan möta upp Ylva, den svenska läraren. Vi ska bjuda ut henne på middag ikväll som tack för att hon styrde upp julmyset för oss för någon vecka sedan. Misstänker att vi hamnar på "good meat place" för lite koreansk BBQ! Kommer sakna det.. =(

Inga kommentarer: