torsdag 2 oktober 2008

Osaka dag 2

Hotellet låg i Taishidistriktet bara ett stenast från Shinsekaidistriktet som huserar en av Osakas mest kända landmärken, Tsūtenkaku, ett rymdskeppsliknande torn som gör reklam för Hitachi.
Vi vandrade omkring i Shinsekai en stund innan vi tog oss genom nästan hela Osaka för att besöka Osaka Castle. Byggt 1598 och stort och ståtligt - men ganska tråkigt. Matt och James sa att det inte var värt 600 yen att gå in så vi skippade det och vandrade istället runt i Amerika-mura och Dotonbori och tittade på alla Osakabor och deras utsökta klädsmak, samt tittade lite i affärer och hyggede oss allmänt.

På kvällen var det så dags: SUSHITIME! Vi hittade ett billigt ställe i Shinsekaidistriktet som serverade tre bitar för 150 yen. Laura, Tommi och jag köpte in ett gäng olika fat och delade på. Halleuljah, sååå mkt bättre än hemma i Sverige! HAI och Kikkobar kan slänga sig i väggen, inget slår detta. OM vi var nöjda när vi gick därifrån! Tonfisk, ål, omelett, räkor, lax, makrill osv osv, även de lustigare fiskarterna var förvånansvärt goda och nu kan vi äta sushi som japanerna. Sojan penslas på fisken innan den äts, japaner doppar alltså inte fisken på skandinaviskt vis.

1 kommentar:

Syster din sa...

ändå roligt det där med sushi. hörd epå nyhetern om den svenske killen som ska tävla i VM i sushi-making. han sade att man absolut inte ska doppa riset i soja!! det är bara vi här i skandinavien som gör det och det förstör hela grejen med sushismaken. då smakar man inte risets sötma. så då har man lärt sig ngt nytt idag =) och ert sätt att äta verkar ju vara det korrekta!