torsdag 2 oktober 2008

Kyoto dag 1

Nästa dag var det dags att åka till Kyoto. Kyoto sägs vara essensen av Japan. Tempel, geishas, god mat, religion, shopping, här skulle vi finna allt.
Vi tog Hankyu-tåget från Osaka i ca 40 minuter innan vi kom fram till ett duggregnigt Kyoto vid elva tiden. Vi strosade runt i Kawaramachi området runt stationen ett tag innan vi tog oss upp till de första templen på vår "must-see-list". Vi gick omkring och tittade på en del småtempel och en kyrkogård. Efter att jag och Tommi blivit separerade från gruppen på en stor buddhistisk kyrkogård splittrades vi i cirka en timme. Under denna timme vandrade Tommi och jag runt området och vi beskte Kiyomizu-dera templet med dess gigantiska terass som överser ett vattenfall, och med det vårt första UNESCO Världsarv :) Templet byggdes år 798 och har även ett heligt vattenfall, Otowa-no-taki, ur vilket vi drack stärkande vatten, YEZ!
Vi såg också en 18 meter hög buddhastaty och lite småtempel innan vi lyckdes återfinna Satu, Tuomas och Laura igen. Efter en kinesisk all-you-can-eat-buffé gick vi vidare till Kyoto Imperial Palace och kunde därmed bocka av ännu ett världsarv på listan. Vi vandrade vidare i regnet på jakt efter Mibu-dera-templet. Detta tempel var ett träningstempel för samurjer och hade vait coolt att se. Tyvärr hade någon antagligen flyttat på templet eller ngt, för där kartan visade att templet låg låg bara en liten park och någon Ica Maxi-liknande affär. Surt sa räven!
Nedslagna och blöta begav vi oss "hem" till Osaka igen.

Inga kommentarer: