måndag 27 oktober 2008

Helgen som gått..

I fredagskväll käkade jag och Makkan lite koreansk BBQ själva innan vi slöt upp med finnarna för några glas rött och lite nachos på vårt favoritfik Concerto. En lugn och behaglig fredagskväll med andra ord.

På lördagen stack vi upp till Myeong-dong och det blev lite shopping och en fika i det strålande höstvädret innan det var dags att sluta upp med finnarna för lite party party. Vi åkte till Sinchon/Hondae och mötte upp ett gäng andra finska och svenska utbytesstudenter från Ajou University i Suwon, strax söder om Seoul. Vi gick till ett gäng olika barer och slutligen till ett norae-bang för lite skön(?) karaokesång.

Söndagen spenderades (något sliten måste erkännas) på Seoul World Cup Stadium, FC Seoul moy ligaettan Seongnam. Vi (Seoul) spöade Seongnam med ett mål mot noll och stämningen var på topp. Vi hade dock en teori om koreaners egentliga intresse för fotboll - att väsnas så mkt som möjligt. De har alla tänkbara attiraljer för att väsnas så mkt som möjligt, ofta vända FRÅN planen snackandes och störandes! Eftermiddag+kväll spenderades lugnt i Hoegi innan det blev tidig sänggång.

Idag hade jag bara en lektion vid 15-tiden så förmiddagen spenderades i KL63 Building. Den gyllene skyskrapan på bilden här ovan. Först på observatoriedäcket på 60 våningen (264 m.ö.h.) och sedan i Koreas största akvarium på källarplan. Sedan tog vi en flodbår på Hangang (Han-floden) bort till distriktet Jamsil och tittade på den gamla OS-stadion från 1988 och resten av OS-byn. Min lektion slutade sedan vid 16-tiden och då stack vi återigen upp till stan, nu till Dongdaemun. Därifrån gick vi längs Cheonggyecheon-strömmen upp till Jonggak och Insadong. I Insadong hittade vi, efter lite möda, Dalsaeneun Dalman Saenggak Handa (betyder ung. "Månfåglar tänker bara på månen") en litet tehus med underbar atmosfär och traditionella teer. Jag drack en kopp bambu-te och Makkan en kopp kanel-te innan vi tog oss hem till Hoegi igen.
Middag blev det på "toilet paper place" ett ställe med toalettpappershållare på väggen som fungerar som servetter. Smidigt och ekonomiskt.

Vi har för övrigt ett gäng olika mer eller mindre fantasifulla namn på restaurangerna här. I början kunde vi inte läsa koreanska så restaurangerna fick namn (eller öknamn) beroende på deras attribut eller dylikt.

Nokia Number One - ägaren kände till Finland och Nokia och skrek glatt Nokia Number One när han hörde att finnarna var just finnar.

Good meat place - namnet talar för dig själv. Ett BBQ-ställe med gott kött.

Popular place - ett ställe som är grymt poppis bland koreanerna men impade inte särskilt på oss.

Philippine Place - bar som ser ut att ligga i Filippinerna med tanke på inredningen (av ngn anledning!?)

Salty place - ställe som har gott örtsalt till BBQn

Hot or not hot place - ställe som har två sorters kycklingrätter, en stark och en icke stark.

Good kimchi place - ställe som har den hittills mest ätbara kimchin.

Vietnamese noodle place - som namnet antyder..

Cheap noodle place - billiga nudlar hos trevliga tanter.

Post-it place - ställe med post-it beklädda väggar.

White place - ställe med stora vita skyltar utanför.

Wallet place - bar där undertecknad glömde sin plånbok (återfunnen nu!)

Detta var bara ett axplock av våra fantasifulla/-lösa namn.

Nu ska jag läsa lite i Fokustidningen Makkan hade med sig och sen är det sovdags.

Ciao

Inga kommentarer: