fredag 19 september 2008

..where the women wear Westwood and the men drive Bentleys

Idag åkte vi till området Apgujeong på andra sidan Han-floden. Detta är Seouls bratområde, Louis Vuitton trängs med Gucci, Chanel och Fendi och överallt syns dyra bilar och valet parkings. Hittade även ett gäng riktigt sköna second hand butiker med ovannämnda märken. Tror du jag var i himlen eller? Köpte dock inget, Japan nästa vecka kommer kräva några slantar.
Det var ca 34 grader här idag så vi tog det rätt lugnt , satt på Paris Croissant och drack lite islatte och snackade och njöt av förstaklassend luftkonditionering. Efter att vi strosat omkring i Apgujeong tog vi metron tillbaka till norra delen av Han-floden (där det mesta av Seoul är) och åkte till Itaewon-distriktet. Det är här alla expats bor och också stället där den impopulära amerikanska militärbasen ligger. Här finns mängder av småbutiker och småstånd som säljer allt möjligt skit, man kan dock finna några guldkorn. Jag köpte ett par riktigt coola pilotsolglasögon för 8000 won (45 spänn) och ett overallsmärke med koreanska flaggan. Efter en sen lunch styrde vi tillbaka hem för att vila och dusca lite.

Ikväll ska vi träffa en koreansk tjej, Rose, och hennes vänner för lite dinerande och festande. Rose var utbytestudent på Satus och Julius universitet i Vaasa (Finland) förra året så Julius lärde känna henne där. Ska bli kul att umgås med lite koreaner! Vi har börjat hänga rätt mkt med våra koreanska kursare eftersom det är roligare än att bara vara med utbytesstudenter hela tiden. Man lär känna språket och kulturen mycket bättre då!

Nej, nu ska jag avsluta artikeln till Ekonomföreningen i Linköpings tidning innan det är dags att hoppa in i duschen!

Ha en trevlig fredag och en härlig fredagskväll!

~Och grattis till Pegah som fyller år idag :)~

Inga kommentarer: