måndag 8 september 2008

Söndag + Måndag

I söndags var vi (jag Tem Finland) ute och sightseeade heeeela dagen - i 36 graders värme skall tilläggas.
Vi började med att åka till Gyeongbukgong-templet. Det är ett 1400-talstempel som beboddes av kungaätten Joseon. Det var riktigt coolt, det var precis som ett asiatiskt tempel "ska" vara, med fina tak och pagoder överallt. Riktigt tufft :) Vi gick omkring där några timmar innan vi slank in på National Folk Museum of Korea och kollade på allt möjligt, alltfrån koreanska riddarkostymer till koreansk mathistoria. Därifrån tog vi tunnelbanan till Sangjik för att titta på Korean War Memorial. Det var en GIGANTISK byggnadfylld med koreansk krigshistoria, arméprylar osv osv. Hä spenderade vi typ tre timma med att kolla på olika filmer om Koreakriget. Koreanerna känner att det kriget har blivit bortglömt av det internationella samfundet, ochför att vara ärli viste vi inte så mkt om det innan vi såg filmerna. Nu vet vi dock mkt mer :)

Efter museet tog vi en snabbfika innan vi promenerade till N'Seoul Tower, ett högt torn (tänk Fernsehnturm i Berlin) man kan åka upp i - 263 meter högt. Detta var riktigt coolt, däruppeifrån såg man verkligen hur STORT Seoul är.nte ndrade på at det är världens näst störst stad med ca 25 miljoner. Vart man än såg var det stad, stad, stad och ännu mera stad. Här uppe tog vi en kall öl och njöt av utsikten tills det börjae skymma så vi såg staden i mörker, ännu coolare. De har typ 200 tums tv-skärmar på massor av höga byggnader här, riktigt coolt att se från ovan! Efter att ha tagit oss hela vägen hem till Hoegi-dong (vårt område) tog vi en snabbdusch innan vi gick ut för att äta en bit, se gick vi ganska tidigt och lade oss.

I morse tg jag tunnelbanan till Anguk för att hämta mitt "Alien Registration Card", jag hade flyt med numrena så det tog bar max 1 minut, jäääs. Så nu har jag uppehållstillstånd och ett koreanskt ID-kort :) Idag har jag även haft IR och pluggat lite efter det. Sen gick vi ut och käkade sen lunch innan vi gick he för att plugga lite mer. Vid femtiden stack vi utför att försöka hitta ett par schyssta fliflops till Tommi, vilket väl gick sådäär haha. De har ju inte direkt våra storlekar haha. Efter att ha käkat en dyr middag (60 spänn) som vi stekte självid bordet, gick vi till Dunkin' Donuts och fikade lite.
En finsk tjej, Sanna, som inte är med oss såå mkt, fyller år i morgon så vi köpte ljus och ritade ett kort till henne. Imorgon ska vi köpa en stor chokladtårta vi alla kan dela på :)

Nu är det dags att plugga en liten stund innan läggdags!

Inga kommentarer: