torsdag 18 september 2008

School's out for this week!

Hade sista lektionen för veckan idag, grymt skönt att ha helg redan klockan 13 en torsdag, varje vecka i fyra månader :)

På CF:n idag gjorde vi namnskyltar allihopa och Julius skrev sitt namn med en vackert röd spritpenna varpå alla koreaner plötsligt såg förfärade ut. Ho Chul (vår koreanska pal) vände snabbt lappen uppochner och förklarade att man inte skriver sitt namn i rött i Korea eftersom det betyder att döden är nära förestående eller att man är död (hur de döda lyckas skriva ngt överhuvdtaget framkom inte). Julius fick vackert uttala en reverserande besvärjelse på koreanska och skriva sitt namn i svart istället. :) Så kan det gå när man är en blåögd skandinav i Asien!

Vi har nu bokat hotell i Osaka och om ca 40 min ska vi iväg till Seoul Station och köpa våra snabbtågsbiljetter ner till Busan. Busan är Sydkoreas näststörsta stad och ligger ca 40 mil från Seoul. Det är också den näststörsta hamnstaden i landet, näst efter Incheon, och det är härifrån alla färjor går till Japan.

Justdetja, för er som undrar om hur hund smakade så vet jag fortfarande inte. Ho Chul hittade inget ställe i närheten och den estniska tjejen Marit höll på att kollapsa av hunger så vi gick till ett annat ställe. Bättre lycka (?) nästa gång!

Anyeonghi gyeseo! (om du lämnar ngn säger du hej då på detta vis, stannar du är det en annan variant)

Inga kommentarer: