söndag 14 september 2008

Eulwangni Beach - Yeongjongdo

Vi var uppe tidigt i morse för att åka till Yeongjongdo (en ö norr om Seoul) för att besöka stranden, Eulwangni Beach. Eftersom det ä Chuseok-dagen idag var det få koreaner ute klockan nio i morse och framförallt så var allting igenbommat. Liite tricky att få frukost, men hederliga Dunkin' Donuts vid Seoul Station var öppet :) Det är fr övrigt omöjligt att få en kopp kaffe med mjölk i detta landet. Man får beställa en kaffe först och sen gå tillbaka o fråga efter mjölk, då envisas de med att skumma skiten så att det blir en haltmisslyckad caffè latte istället.

Nåja, resan till Seouls "hamnstadsförort" Incheon tog ca 1½ timme med tunnelbanan, svintråkigt! När vi nått Incheon tog vi en buss direkt ut till Yeongjongdo (tog ca 1½ timme till). Denna buss är jag glad att jag överlevde, han körde om en idiot på små vägar minst 20km/h över det lagenliga 40km/h. Lägg därtill att bussen var modell äldre och vägarna håliga och minst sagt skumpiga. Vi överlevde iaf och nådde stranden Eulwangni som såg ut som en skabbigare variant av vilken grekisk eller italiensk semesterort som helst. Det som förvånade ossmest var andelen västrlänningar på stranden, vi räknade till 14 stycken förutom oss. Det är väldigt mkt i Korea! Koreaner är väldigt ovana vid strandliv, det var den slutsatsen vi drog efter att ha studerat deras badritualer, vad sägs om jeans och högklackat? Vi drog iaf av oss tröjorna och hoppade i Gula Havet iförda badtraditionsenliga badshorts och bkinis för damerna. Havet var väldigt salt men varmt och skönt. :) Nu kan man bocka av Gula Havet från sin badlista också!

Efter ca två timmar på stranden tog vi oss tillbaka med lokalbuss denna gång. Bussn tog oss till det lilla färjeläget och därifrån tog vi en liten bilfärja (ca 25 minuter) över till fastlandet och Incheon. Därifrån väntade ännu en 1½ timmes tunnelbanefärd innan vi nåde vårt campus. Har precis kommit hem för att duscha oh byta om lite snabbt innan vi försöker hitta någon öppen restaurang att äta lite middag på.

Vi ses på kajen i Liverpool som morfar alltid sa ;)

Inga kommentarer: